carrièreswitch - RockitWise

Everything starts with a date

1981

Het is 9 maart 1981, ik word geboren in Nieuwerkerk aan den IJssel waar ik een heerlijke fantastische onbezorgde jeugd heb gehad en waar ik nog steeds met heel veel plezier woon. Met een havo/ vwo advies ga ik naar de middelbare school, waar ik uiteindelijk via de mavo (ik had leukere dingen te doen dan school vond ik toen) toch na 7 jaar (en 3 eindexamenjaren verder = veel lange vakanties!) in het jaar 2000 met mijn havo diploma in the pocket van school kom.

1999

Ik ben 18 jaar als ik besluit in de zomer van 1999 samen met een vriendin het avontuur op te zoeken en vertrek voor twee maanden naar Israël, om te werken in een kibbutz en het land ontdekken. Hier raak ik besmet met het reisvirus… een jaar later trek ik samen met mijn vriendje een maand door Thailand en weet ik zeker dat ik nog veel meer wil zien van de wereld!

Inmiddels zit ik op de Pabo (2000-2004), wat me goed afgaat, maar is dit nu echt wat ik wil… ik weet het niet zeker, maar wat wil ik dan wel?? Geen idee, maar de Pabo gaat me goed af, ik ben creatief bezig, en de psychologie achter kinderen vind ik super interessant, dus ik blijf lekker zitten waar ik zit.

Samen met een studievriendin maken we in 2003 van de gelegenheid gebruik om in het buitenland stage te kunnen lopen. We leren wat Spaans en vertrekken voor twee maanden naar Barcelona om daar op een school stage lopen, de allerleukste periode van mijn hele studie! De rest van de tijd tijdens mijn studie bestaat eigenlijk vooral uit veel (heel veel) feest!

2004

Na mijn afstuderen in 2004 ga ik twee maanden naar Guatemala. Dit keer in mijn eentje, om nog meer Spaans leren en word ik beach-wildlife vrijwilliger op een subtropisch strandje ergens aan kust van de Stille Oceaan. We redden schildpadden(eieren) van de lokale bevolking die dit als delicatesse zien, en in mijn vrije tijd verken ik het land en de cultuur. Dat culturele trek mij wel, en als ik terug kom start ik een studie Culturele Antropologie in Utrecht. Mega interessante studie, maar met mijn werk voor de klas en het flatje waar ik net in woon geen goede combinatie op dat moment. Ik haal mijn propedeuse niet, en staak de studie. Ik hou het werken in het onderwijs nog een jaartje vol, maar dien dan, zonder zicht op ander werk, mijn ontslag in. Dit is het niet….

2006

Maar wat dan wel?? In 2006 word ik aangenomen bij NIBHV (Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening), ik móest aan het werk, en het blijkt er best leuk te zijn! Dichtbij mijn woonplaats, leuke collega’s, geen super uitdagend werk, maar wel administratieve werkzaamheden en klantcontact wat ik nooit eerder aan de hand heb gehad, dus ik heb er in de eerste jaren veel kunnen leren. En dan krijg ik ook nog de eer om een bedrijfsuitje naar, jawel, Barcelona te organiseren, niet verkeerd!!

Er breekt een stabiele periode in mijn leven aan, ik werk bij NIBHV, heb er doorgroei mogelijkheden die ik benut en doe er van alles waar ik op werkgebied heel erg veel van leer. Deze periode is superleuk en uitdagend, elke 2 jaar zijn mijn werkzaamheden anders! Ik doe administratief werk, coördineer bhv cursussen, maar organiseer ook workshops gedurende het hele jaar en ons jaarlijkse congres voor ruim 2000 bezoekers. Ik maak nog een aantal reizen, naar Jordanië met mijn vriend (gewonnen reis), en ga in mijn eentje naar India (waar ik mezelf heel erg tegenkom, maar dat is een ander verhaal), maar de focus ligt op werken.

2013

Vanaf 2013 verandert er weer het een en ander. Onze eerste dochter wordt geboren, ik ga minder werken en in 2016 wordt onze tweede dochter geboren. De focus wijzigt van werk naar gezin, ik heb er nu nog een rol bij, moeder! Wel ga ik voor mijn werk cursussen volgen voor meer inhoud, en word bhv-instructeur. In mijn privé leven verschuift mijn focus weer, dit keer naar mijn persoonlijke groei. Ik wil mijn lichaam na 2 zwangerschappen weer terug, en ga flink sporten en daarnaast ontwikkel ik me ook weer meer op het werk.

Mijn administratieve werkzaamheden bouw ik af, en ik richt me meer op het ontwikkelen van les-en leerstof en het vernieuwen van opleidingen. Dit geeft me energie en zorgt ervoor dat ik blijf zitten waar ik zit…

2019

In 2019 steekt mijn reisvirus weer de kop op, en ik schrijf me in voor een hike door Nepal, gekoppeld aan een goed doel, wat in maart 2020 plaats gaat vinden. Echter, 2019 sluit af met een dieptepunt, ik ga scheiden van de vader van mijn kinderen wat een enorme impact heeft op mij en alles en iedereen om mij heen… Gelukkig slaan we ons hier goed doorheen, en kunnen we op (zeer) goede voet allebei onze eigen weg gaan. Ik ontmoet mijn nieuwe liefde en ga in maart alsnog naar Nepal!

Mijn leven bestaat op dit moment uit de periode vóór Nepal, en de periode ná Nepal (dit valt ook samen met de komst van corona, wat ook natuurlijk zijn weerslag heeft). Alles is anders! Hierboven heb ik de periode voor Nepal beschreven, en het was fantastisch, geweldig, ik had er absoluut geen seconde van willen missen!

2020

Nu komt het leven na Nepal. Ten eerste, was de reis fantastisch. Overdonderend, aangrijpend en indrukwekkend. In korte tijd veel van het land gezien, met als hoogtepunt de 5-daagse hike in het Annapurna gebergte, lopend naar Poon Hill op 3210 meter. Het uitzicht op ‘s werelds giganten van 8000+ meter bezorgd je kippenvel en laat je heel klein voelen, gemixt met een gevoel van euforie om daar te mogen staan…

Maar ook een dieptepunt. Ik krijg midden in dit onbereikbare gebied last van een oude blessure aan mijn schouder, waardoor ik het laatste gedeelte van de hike moet staken. Met een helikopter word ik uit het gebied gehaald (check helikoptervlucht!). Corona grijpt op dat moment om zich heen in de rest van de wereld en halsoverkop vlieg ik weer terug naar Nederland waar iedereen met wc-rollen onder zijn arm de winkels uit rent en thuis zit…

Ik merk dat ik weer een nieuw focus krijg: ik wil mij erop richten mijn werk en leven zo inrichten dat ik niet meer het idee heb alleen maar aan het rennen en vliegen te zijn. Er voor mijn kinderen kan zijn, maar ook het werk kan verrichten wat nodig is. Ik laat me steeds meer inspireren door anderen die de stap hebben genomen om voor zichzelf te beginnen, en voel dat me dat steeds meer aantrekt. Ik trek de stoute schoenen aan en schrijf me in voor een cursus om aan de slag te kunnen als zelfstandige Virtual Assistent. Dit helpt mij stappen te zetten om mijn bedrijf op te zetten en bezig te zijn met het ondernemerschap.

2022

Een mijlpaal volgt; 30 juni 2022 is mijn laatste dag in loondienst na 15 jaar NIBHV! Ik ben vastbesloten een eigen coachingspraktijk op te zetten, en anderen te helpen met de weg die ik zelf ook bewandeld heb; een carrièreswitch maken, uit te zoeken waar iemands sterke punten liggen, erachter komen wat je nu eigenlijk wil doen, en hoe je dat kan bereiken.

Nog steeds ligt mijn pad hiernaar toe open, maar alles in mij gelooft erin dat dit gaat lukken! In september start ik een cursus tot Professional Coach en ik heb het gevoel dat er een wereld voor mijn voeten ligt!

En dat gevoel is zo goed, zo lekker, zo’n zin in!!

2023

Volg via mijn blogs mijn weg naar het starten van een coachingspraktijk in loopbaan en lifestyle. Ik zal beschrijven en delen wat ik tegenkom op deze ontdekkingstocht. Gebruik dit als inspiratie voor jezelf!

Laat me weten of je jezelf herkent, of waar jij tegenaan loopt. Wat zou jij graag willen weten of leren, wat wil je ontwikkelen en hoe wil je die verandering aanpakken? Ik ben heel nieuwsgierig naar jouw verhaal!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *